Proiecte 2022

DANȚURI DE-NVĂȚAT

DANȚURI DE-NVĂȚAT” platformă de cursuri video în vederea facilitării cunoașterii dansurilor tradiționale din diferite zone ale Sălajului.
 

OBIECTIVELE PROIECTULUI

Harta digitală cuprinde informații descriptive despre dansurile tradiționale sălăjene: înregistrări video ale unor dansuri, descrierea pașilor și succesiunea acestora, minime informații de natură etnografică.

Prin intermediul aplicației mobile și a paginii web, utilizatorii vor putea selecta o zonă și vor avea acces la dansurile tradiționale ale microzonei.

Citește mai mult:DANȚURI DE-NVĂȚAT

Proiectul cultural ,,Case Călătoare"

Proiectul cultural ,,Case Călătoare"  are ca scop salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj. Casele cu acoperiș de paie şi văioagă pe pereţi sunt reconstruite cu voluntari.

,,Case Călătoare" este un proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi implementat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, în parteneriat cu Asociaţia „Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului” şi Asociaţia Sinaptica

Obiectivele proiectului:

  1.  Multiplicarea resursei turistice a unei organizații private din mediul rural cu 200% până la finalul implementării;
  2. Până la finalul proiectului, existența unui exemplu de bune practici în dezvoltarea durabilă din mediul rural, pornind de la patrimonial cultural existent. 
Citește mai mult:Proiectul cultural ,,Case Călătoare"