GTranslate

Harta Cântului Sălăjean

Asociația SINAPTICA a fost partener în cadrul proiectului cultural „Harta Cântului Sălăjean”, proiect implementat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj,  cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Obiectivul general al proiectului este o mai bună cunoaștere a folclorului muzical tradițional din Sălaj, în rândul publicului larg.

Prin intermediul acestui proiect se dorește creșterea notorietății acestei componente a patrimoniului imaterial sălăjean. Mijloacele tehnologice realizate în cadrul proiectului vor facilita accesul atât al unui public nespecializat, cât și al unui public interesat de acest patrimoniu, dar care nu îl poate aborda ușor.

Proiectul propune o modalitate deosebită de cunoaștere și promovare a folclorului muzical tradițional din județul Sălaj, prin realizarea unei hărți muzicale, care va cuprinde interpreți și cântece tradiționale din diferitele microzone ale Sălajului, acesta fiind un județ multicultural, în care românii trăiesc alături de maghiari, cehi sau romi. Prin intermediul unei aplicații mobile și al unei pagini web, utilizatorii pot identifica o anumită localitate și asocierea acesteia cu un anumit tip de cântece folclorice. Pe lângă accesul la creația muzicală în sine, aplicația și pagina web vor oferi informații despre interpreți, despre caracteristicile fiecărui gen muzical sau despre apartenență la un anumit teritoriu geografic.

Mai multe informații despre proiect vizitați website-ul proiectului  și pagina de facebook.

gdpr