GTranslate

Selfie altfel

Proiectul Selfie altfel are ca subiect central fotografia, explorând fenomenul Selfie în rândul publicului larg şi în special al tinerilor. Proiectul vizează dezvoltarea creativităţii în rândul acestora prin oferirea unei alternative fotografice analogice bazată pe tehnica pinhole (stenopa), comparativ cu clasicul selfie făcut cel mai adesea cu telefonul mobil sau cu un aparat foto digital.

Proiectul Selfie altfel este realizat de către Asociaţia Sinaptica, în parteneriat cu S.C. Cuibul de Arte S.R.L. şi S.C. ArtFoto Studio S.R.L., se derulează în perioada 21 ianuarie – 15 noiembrie 2016 şi este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul are ca parteneri asociați Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Complexul Muzeal Naţional “Curtea Domnească” din Târgoviște, Pinhole MoustacheStudioul de fotografieO.A.R. Filiala Teritorială Timiș și este sponsorizat de către Nikon Professional Service și F64 Studio.Parteneri media Timiș Online, Blog de fotografie și Edusa.ro.

Mai multe informaţii găsiţi la adresa http://www.sinaptica.ro/proiecte/selfiealtfel/

Ce urmăreşte acest proiect:

1. să încurajeze depăşirea stereotipurilor legate de folosirea selfie-urilor pentru 100 de participanţi la ateliere de tehnică pinhole şi la expoziţii, să prezinte efectele folosirii tehnicii pinhole în realizarea unui selfie.
2. să promoveze patrimoniul construit din oraşele Timişoara, Târgovişte şi Bucureşti,  prin folosirea tehnicii pinhole
3. să analizeze printr-un studiu sociologic fenomenul selfie din prisma folosirii a două tehnologii diferite: pinhole şi digital.

Cine credem că ar trebui să participe:

  1. Îndrăgostiţii de fotografie
  2. Îndrăgostiţii de tehnică
  3. Îndrăgostiţii de selfie-uri
  4. Persoanele de orice vârstă din localităţile în care se derulează atelierele şi expoziţiile din proiect: Timişoara, Târgovişte şi Bucureşti
  5. Oricine este interesat să descopere fotografia analogică şi să îşi dezvolte creativitatea

Ce vom face:

În cadrul proiectului vor avea loc patru ateliere creative în care participanţii vor învăţa despre istoria fotografiei analogice, dar şi despre optica şi îşi vor putea crea propriile camere pinhole, cu care vor explora posibilităţile de obţinere a unui selfie reuşit. Atelierele vor fi susţinute de partenerii Artfoto Studio şi Pinhole Moustache, care au experienţă în tehnica pinhole/stenopa şi se vor derula în Timişoara şi în Târgovişte, în intervalul martie – iunie 2016.

Lucrările fotografice create şi camerele pinhole construite vor fi prezentate în două expoziţii itinerante <în Timișoara, Târgoviște și București.

Concursul online de fotografie< ce are drept subiect realizarea unui selfie în faţa unui monument de patrimoniu de pe teritoriul României, folosind o camera pinhole și/sau un dispozitiv digital (telefon sau cameră foto, este deschis atât persoanelor care participă la atelierele creative organizate în Târgovişte şi Timişoara, cât şi oricărei persoane interesate, care respecta cerinţele şi condiţiile concursului. Un tutorial video le va arăta celor care nu au avut ocazia să participe la ateliere cum să-şi realizeze singuri propria cameră pinhole. Concursul va avea loc online, prin intermediul websiteului proiectului, în intervalul mai – septembrie 2016.

Felul în care practica selfie-ului influenţează imaginea de sine şi imaginea proiectată în cadrul reţelelor sociale va fi obiectul unei cercetări derulate pe parcursul proiectului. Rezultatele vor fi publicate la finalul proiectului.

Contact: Camelia Popescu, manager proiect

 Telefon: 0721833504, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

gdpr