Direcționează 2% din impozitul pe venit care ți-a fost reținut în 2017 către Asociația Sinaptica. Această redirecționare nu reprezintă o donație, ci este o parte din impozitul pe venit care a fost reținut deja în anul 2017!
Conform art. 79, alin (1) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea să direcționeze doi la sută (2%) din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit, unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private. Atenție, această suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte, către entitatea dorită de acesta!
Procesul este gratuit, adică pe contribuabil nu-l va costa nimic în plus. Banii se vor retrage din impozitul pe care el sau compania la care lucrează îl plătește către stat. Redirecționarea se va face de către stat, începand cu trimestrul IV al anului în curs.
Dacă doriți ca prin redirecționarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit statului pentru salariul din anul 2017 pentru a  sprijini activitatea Asociației Sinaptica, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 MAI 2018.

PASUL 1:
a) dacă ați avut VENITURI DOAR DIN SALARIU:
DESCARCATI FORMULARUL 230 precompletat cu datele Asociației Sinaptica
b) dacă ați avut și ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI:
DESCARCATI FORMULARUL 200 precompletat cu datele Asociației Sinaptica

PASUL 2:
Completați cu datele personale, în funcție de situația în care vă aflați:
a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completați cu datele de identificare (pct. I) și semnătura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completează doar dacă este cazul).
b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: trebuie completat formularul 200, al cărei  ghid privind completarea, puteți găsi AICI
c) dacă ați realizat VENITURI SI DIN SALARII SI DIN ALTE SURSE completați și depuneți ambele formulare, 230 si 200.