Până pe 15 martie 2020, poți redirecționa către Asociația SINAPTICA 3,5% din impozitul pe venit. Dacă nu faci asta, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat și n-o să știi niciodată ce se întâmplă cu banii tăi.

Toate proiectele și activitățile noastre se realizează cu multă muncă și pasiune. Totuși, banii sunt necesari pentru tot ceea ce munca și pasiunea nu pot face. Cei 3,5% din impozitul pe venit sunt bani pe care, oricum, îi plătești. Până pe 15 martie poți hotărî ca această sumă să ajungă la Asociația SINAPTICA.

Ce ai de făcut?

1. Descarcă de AICI formularul 230, îl tipărești în 2 exemplare, completezi, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și semnezi acolo unde scrie „Semnătura contribuabil”. Dacă vrei, poți bifa în sectiunea II căsuța “Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioada de 2 ani".

Noi am completat formularul cu anul (2019) și datele de identificare ale Asociaței SINAPTICA.

2. a) Depui formularul completat, până la data de 15 martie 2020, la sediul Administrației Financiare de care aparții.

2. b) Dacă nu vrei să te deplasezi până la ANAF, poți trimite formularul prin poștă, cu confirmare de primire. Mai multe informații găsești la adresa https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm

2. c) Dacă ai cont în SPV (spațiul privat virtual) pe siteul ANAF și depui declarația unică, poți completa în aceasta datele de identificare pentru: Asociație SINAPTICA, cont bancar RO83 RZBR 0000 0600 1777 4343, CIF 34466979.

2. d) Dacă nu vrei să ai de-a face cu ANAF, nici direct și nici prin SPV, atunci trimite-ne formularul prin poștă și ne ocupăm noi de depunerea lui. Expediază formularul în două exemplare pe adresa: Asociația SINAPTICA, str. Mecet nr. 37, sector 2, București. Nu uita să faci expedierea până la data de 1 martie 2020!

Cine poate redirecționa 3,5% din impozitul pe venit?

Potrivit Ordinului nr. 147/2020 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii, precum și a modelului și conținutului unor formulare, formularul 230 se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează următoarele venituri din România:

  • venituri din salarii și asimilate salariilor;
  • venituri din pensii;
  • venituri din activități independente/activități agricole, impuse pe bază de normă de venit;
  • venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
  • venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
  • venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

Alte informații:

Începând din anul 2020, prin declarația 230, poți solicita ca 3,5% din impozitul pe venit să ajungă la Asociația SINAPTICA pentru o perioadă de doi ani, prin bifarea căsuței Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioada de 2 ani".

Valoarea sumei reprezentate de 3,5% se calculează de organul fiscal în funcție de venitul realizat. Prin urmare, nu trebuie să completezi câmpul respectiv din declarația 230.

Declarația 230 trebuie depusă, trimisă sau înregistrată la ANAF până la data de 15 martie 2020.

Procentul de 3,5 din impozitul pe venit poate fi redirecționat doar de persoanele care realizează venituri și plătesc impozite în România. Dacă trăiești și muncești în afara României, ne poți sponsoriza prin virarea unei sume echivalente în contul nostru bancar.

Suma reprezentată de 3,5% din impozitul pe venit NU este o sumă pe care o plătești în plus. Dacă nu redirecționezi această sumă către Asociația SINAPTICA, atunci aceasta ajunge în bugetul de stat.

Ce se întâmplă cu sumele reprezentate de cei 3,5% din impozitul pe care tu și alții ca tine îl datorați statului?

Dacă nu știi, deja, ce face Asociația SINAPTICA, atunci este momentul să afli:

  • realizează lucrări de salvare și punere în valoare a patrimoniului cultural din satele României. Până în prezent, am salvat patru case tradiționale din Mehedinți și am participat la realizarea unui muzeu al huțulilor în Maramureșul Istoric;
  • am început lucrările de amenajare al primului centru dedicat culturii tradiționale, în comuna Isvena, județul Mehedinți;
  • punem în practică diferite proiecte educaționale dedicate în special tinerilor, proiecte prin care aceștia învață despre patrimoniul cultural și cultura tradițională. 

Sprijinind Asociația SINAPTICA, vii în ajutorul tinerilor și susții istoria și cultura!

Asociația SINAPTICA este o organizație non-guvernamentală, non profit și neafliliată politic care urmărește sprijinirea persoanelor și organizațiilor pentru punerea în valoare a propriilor resurse. 

Vă mulțumim!

 

gdpr