GTranslate

Desenăm patrimoniul

Asociaţia SINAPTICA, împreună cu partenerii săi Global Mindscape (Bucureşti), Asociaţia Excelenţa prin Cultură (Târgovişte), Fundaţia Culturală First (Timişoara) şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj (Zalău), va realiza în perioada 28 septembrie – 15 noiembrie proiectul Desenăm patrimoniul. Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Desenăm patrimoniul pune bazele unui nou eveniment de promovare a patrimoniului cultural şi propune organizarea unei campanii de promovare prin desen şi pictură a patrimoniului material. Campania va avea două componente – evenimente locale organizate de către partenerii din Bucureşti, Târgovişte, Timişoara şi Zalău şi un concurs online de desene care au drept subiect patrimoniul material din România. Proiectul este adresat publicului de toate vârstele.

Scopul proiectului îl constituie dezvoltarea unei noi modalităţi de promovare a patrimoniului cultural material care să conducă la o participare largă a populaţiei şi la creşterea nivelului de informare a acesteia cu privire la patrimoniul material de pe teritoriul României. În cadrul evenimentelor locale participanţii îşi vor dezvolta şi exersa abilităţile în domeniul desenului, sub îndrumarea unor artişti sau profesori de desen, având drept subiect al exerciţiilor lor creative obiecte de patrimoniu. Totodată, publicul va putea participa la concursul de desene cu subiect patrimoniul cultural, concurs ce va fi derulat online, pe siteul campaniei de promovare. Concursul online de desene oferă posibilitatea de a participa la proiect persoanelor de orice vârstă, care au domiciliul în România. Desenăm patrimoniul va avea un site dedicat, care va fi accesibil online la începerea proiectului.

Adina Dragu, manager proiect, tel.: 0726.896.639, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

gdpr