logo gust estetica

TABĂRA de ARHITECTURĂ 

Imagini video din timpul desfășurării taberei de arhitectură Isverna, Mehedinți, 10-22 iulie 2017.

 


Recrutare voluntari pentru TABĂRĂ de ARHITECTURĂ

Gust şi estetică tradiţionale”, Isverna, 10-22 iulie 2017

 

Când: 10-22 iulie 2017

Unde: Isverna, jud. Mehedinți - https://goo.gl/JPWJph

Participanții: 10 studenți la arhitectură, indiferent de anul de studii. Alți arhitecți pot participa dacă rămân locuri disponibile sau dacă își acoperă cheltuielile.

 

Organizator:  Asociația Sinaptica

Coordonator: Pîrvu Ionică, director executiv

Arhitect coordonator: arh. Mihai Manolescu

Nu se percepe taxă de participare. Organizatorii asigură cazarea, transportul și masa.

Termen de înscriere: 30 mai 2017

Înscriere: pe bază de CV şi formular (descarcă aici) la adresa e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Descriere

Tabăra este organizată în cadrul proiectului cultural „Gust și estetică tradiționale – GET”, implementat de Asociația Sinaptica în parteneriat cu Consiliul Local Isverna și Facultatea de Litere a Universității București și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Tabăra de arhitectură* se concentrează asupra arhitecturii țărănești din zona de munte a județului Mehedinți. Sunt incluse activități de documentare și de experiment practic referitoare la tehnici și materiale tradiționale utilizate in construcții: tipuri și caracteristici de lemn, aplicarea paiantei pe o construcție din bârne, realizarea de îmbinări ale bârnelor, tipuri de caracteristici de piatră, realizarea și aplicarea de mortare fără ciment, realizarea și aplicarea de izolator pe bază de lut și paie, geometrii și volumetrii în arhitectura tradițională.

*În paralel se va desfăşura şi o tabără de cercetare etnografică.

Misiunea voluntarilor

- experimentarea de îmbinări folosind diferite esențe de lemn, realizarea de îmbinări între lemn și piatră, realizarea de zidărie din piatră, fără ciment, pregătirea și aplicarea de paiantă peste pereți din bușteni, pregătirea și aplicarea de material izolator din lut și fibre vegetale;

- repararea a două case tradiționale, realizarea de relevee și propuneri de amenajare și punere în valoare, folosind recuzita gospodărească tradițională;

- folosesc timpul pentru a se distra într-un cadru natural de o rară frumusețe.

 

Informații administrative

Toți participanții vor încheia un contract de voluntariat cu Asociația Sinaptica și vor primi dovada activităților realizate în timpul taberei.

Cazarea și masa sunt într-o pensiune de 3 margarete, în camere de 3 sau 4 locuri, cu baie proprie.

Organizatorul asigură echipament de protecție și de lucru minimal (mânuși de lucru, bluză/tricou, șapcă etc.)

 

Transport

Se decontează bilete de tren până la Drobeta Turnu-Severin și bilete de microbuz de la Drobeta Turnu-Severin la Isverna sau bonuri de benzină. Pentru voluntarii care vin din aceeași localitate sau localități apropiate se recomandă folosirea în comun a unui autoturism.

 

Pentru informații suplimentare:

Pîrvu IONICĂ

tel:0723 99 66 57

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

gdpr

copyright patrat istoric

Administrația Fondului Cultural Național Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”