logo gust estetica

GTranslate

Gust și estetică tradiționale

Proiectul cultural „Gust și estetică tradiționale – GET” este implementat de Asociația Sinaptica în parteneriat cu Consiliul Local Isverna și Facultatea de Litere a Universității București și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

     Comuna Isverna

Durata totală a implementării este cuprinsă între lunile mai și noiembrie 2017.

Proiectul are două mari componente: 

1. Punerea în valoarea a bucătăriei tradiționale mehedințene

2. Valorificarea arhitecturii tradiționale din zona de munte a județului Mehedinți. 

Pe durata proiectului va fi realizată o cercetare de etnografie care va identifica rețete ale unor produse alimentare tradiționale din Mehedinți. Cel puțin 30 dintre aceste rețete vor fi publicate și promovare în județ și în țară. Această componentă a proiectului implică 5 voluntari – doctoranzi, masteranzi sau studenți ai Departamentului de Studii Culturale din cadrul Facultății de Litere a Universității București. 

A doua componentă a proiectului este o tabără de arhitectură care va permite unui număr de 15 voluntari – studenți la arhitectură să experimenteze, timp de două săptămâni, tehnologii și materiale constructive tradiționale, utilizate în construcțiile țărănești. De asemenea, voluntarii arhitecți vor realiza relevee și propuneri de punere în valoare a construcțiilor tradiționale din zona montană a județului Mehedinți. Până la finalul taberei de arhitectură se anticipează și repararea a două case țărănești, specifice pentru zona etnografică Isverna, pentru a fi puse incluse în circuitul turistic. 

Contact: Pîrvu IONICĂ, manager de proiect

Telefon: 0723 99 6657, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

gdpr

copyright patrat istoric

Administrația Fondului Cultural Național Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”