logo tradarh

Proiectul Linii arhitecturale tradiționale - TradArh, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie 2015, este implementat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în parteneriat cu Asociația Sinaptica din București și Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania. Proiectul beneficiază de sprijin și din partea Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

În designul și proiectarea de arhitectură există o căutare continuă a unor soluții constructive care să conducă la spații cât mai prietenoase cu mediul, atât în faza de construcție, cât și pe durata de existență a construcțiilor. Pe lângă explorarea unor spații creative noi, care nu au mai fost abordate până în prezent, arhitecții caută permanent soluții pentru integrarea în arhitectura contemporană a unor soluții de design sau constructive folosite în arhitectura tradițională. Arhitectura tradițională are câteva avantaje, cunoscute de către arhitecți și care provoacă permanent creativitatea acestora: clădirile tradiționale sunt fiabile, soluțiile constructive utilizate în arhitectura vernaculară au trecut testul timpului, materialele și terhnicile utilizate în construcție necesită o procesare minimă și nu generează poluare, eficiența energetică a locuințelor tradiționale este ridicată și adaptată condițiilor de mediu zonale.

Scopul proiectului este îmbunățirea abordărilor în proiectarea arhitecturală folosind resurse tehnologice și de design tradiționale.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

a) Sprijinirea lansării profesionale a tinerilor arhitecți

b) Îmbunătățirea abordărilor autorităților publice locale în autorizarea intervențiilor urbanistice

Activitățile care vor fi implementate sunt:

1. Managementul proiectului

2. Cercetarea modelelor constructive tradiționale de locuințe din județul Sălaj

3. Identificarea principalelor elemente de bază în arhitectura vernaculară din județul Sălaj

4. Organizarea unui atelier de creație arhitecturală

5. Promovare și comunicare

6. Evaluare și raportare

Proiectul se adresează următoarelor grupuri țintă:

- arhitecți

- salariați din administrația publică

- persoanele interesate de dezvoltarea unor proiecte imobiliare.

Contact: Pîrvu IONICĂ, manager de proiect, Asociaţia Sinaptica, tel. 0723 99 66 57, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

 

gdpr

copyright tradarh

Proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabil de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.