logo piatra si foc

GTranslate

Piatră şi foc

Varul

În vara anului 2018, în lunile iulie și septembrie, Asociația SINAPTICA – Mehedinți, în parteneriat cu Primăria comunei Podeni din județul Mehedinți și cu Complexul Muzeal Național ASTRA din Sibiu, a implementat proiectul „Piatră și foc”. Proiectul, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național a urmărit, printre altele, repunerea în atenția publicului și a autorităților importanța varului produs prin mijloace tradiționale.

Pe durata proiectului au fost organizate două tabere de voluntariat, în Podeni – Mehedinți și Blăjeni – Hunedoara. În timpul taberelor, voluntarii au participat la diferite operațiuni referitoare la pregătirea cuptoarelor de ars varul și chiar la arderea calcarului, dar și la repararea a două case, cu o arhitectură specifică celor două zone, folosind varul ca material principal de construcție.

 

gdpr

copyright patrat istoric

Administrația Fondului Cultural Național Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”