logo mehedinti

Proiectul Mame cu brațele goale a început în septembrie 2021 ca un proiect artistic, educațional și social pe tema pierderii de sarcină. El a apărut din experiențe personale și dintr-o nevoie acută de a căuta alte mame cu povești similare și de a forma un altfel de ”acasă” alături de ele. Timp de un an am colecționat și am pus laolaltă poveștile femeilor care au experimentat acest tip de durere, de traumă. Poveștile primite au fost folosite ca sursă de inspirație pentru fotografii “metaforă”, imagini blânde care care să însoțească privitorul de-a lungul lecturii unor dureri de multe ori ascunse.

În toamna lui 2021 am început să ne documentăm, să citim și să scriem despre pierderea de sarcină, doliu, aspecte medicale și implicații psihologice. Am creat pagina de Facebook și formularul prin care am adus aproape de voi povești ale pruncilor pierduți și vorbe de alin pentru mamele cu brațe goale.

Un an mai târziu, avem o arhivă de peste 100 de povești primite de la mame din toată țara și nu numai. Suntem deja o comunitate vizibilă. Proiectul a fost promovat în presă, pe social media și prin viu grai. Din vara lui 2022 există și un grup de suport cu întâlniri regulate în Timișoara. Vedem că este nevoie ca proiectul să continue și să crească, atât în mediul online, cât și offline.

Pentru toamna lui 2022 planificăm întâlniri ale grupului de suport, întâlniri cu cadre medicale și lansarea unei expoziții itinerante de fotografie, care va călători în 2023 la București, Brașov, Cluj-Napoca și Oradea. Tot în anul 2023 vom lansa și un website dedicat.

Mai multe informații despre proiect se găsesc pe pagina de social media https://www.facebook.com/mamecubratelegoale

Fără susținerea voastră acest proiect nu era posibil. Vă mulțumim pentru fiecare poveste și fiecare încurajare!

Vă invităm să fiți în continuare alături de noi: https://donatii.mamecubratelegoale.ro/

Proiect susținut de către: 


 


 

gdpr